Vul een zoekwoord in

Hulp bij complexe problemen

Als je psychische problemen hebt, loop je vaak op meerdere fronten vast. HELDR wil de allerbeste hulp bieden aan jongeren met complexe problemen. Daarvoor bieden we specialistische vormen van behandeling en begeleiding, vaak in samenwerking met andere organisaties.

Bemoeizorg

Sommige jongeren die ernstig in de problemen zitten willen geen hulp. Misschien denk jij ook dat jij je eigen boontjes wel kunt doppen. Maar zonder hulp is het lastig om je problemen aan te pakken. De kans is ook groot dat er allerlei nieuwe problemen ontstaan. Bemoeizorg is er speciaal voor jongeren die (nog) niet geholpen willen worden. Onze bemoeizorgmedewerkers zoeken je op en gaan met je in gesprek over hoe ze jou zouden kunnen helpen om weer grip te krijgen op je leven. Er is van alles mogelijk, vaak veel meer dan je denkt. Je beslist zelf of je misschien toch hulp wilt accepteren.

Samenwerking in 'Omdat het kan'

Soms loopt een jongere (bijna) vast op meerdere gebieden: thuis, op school, op het werk en/of in de vrije tijd. Als ouder kun je dan het gevoel hebben dat je de grip op de situatie verliest. Het samenwerkingsverband ‘Omdat het kan!’ biedt mogelijk uitkomst. ‘Omdat het kan’ is een samenwerkingsinitiatief van vijf onderwijs- en zorgorganisaties in Noord- en Midden-Limburg Vincent van Gogh, GGZ Max Ernst, Rubicon Jeugdzorg, PSW, Onderwijsgroep Buitengewoon. Samen bieden we specialistische expertise, zonder schotten, aan kinderen en jongeren (0-23 jaar) die met complexe problemen te maken hebben. Komt er een hulpvraag, dan heeft een van onze kernteamleden binnen 24 uur contact met betrokkenen. We ondernemen binnen twee weken actie. Onze zorg is 'dichtbij': je gaat met één persoon in gesprek en aan de slag. Gewoon thuis en op school of op het werk.