Vul een zoekwoord in

Zorg op maat

HELDR staat voor zorg op maat. Dat kan betekenen dat je thuis ondersteuning krijgt, gesprekken voert met een therapeut en/of een online programma volgt. Welke behandeling het beste bij je past en hoe lang deze duurt hangt af van de aard en ernst van je problemen. Samen met onze behandelaren kijk je wat nodig is.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, is een gezegde. Ofwel: als je ingrijpt als de problemen nog niet zo ernstig zijn, voorkom je dat de problemen groter worden. Voor jou betekent dit dat je eerder en sneller geholpen wordt.

meer over preventie

Ambulante behandeling in de polikliniek

In onze polikliniek - in Venlo of Venray - vinden de intakes voor behandeling plaats. Veel behandelingen zelf vinden ook op de polikliniek plaats. We noemen dit ambulante behandeling.

meer over ambulante behandeling

Zorg en begeleiding thuis

Sommige psychische problemen behandelen we niet in de polikliniek. We bieden intensieve gezinstherapie en begeleiding thuis, aan jongeren én hun omgeving.

meer over intensieve hulp

Bijzondere zorg bij complexe problemen

Voor jongeren met psychische problemen die (nog) geen hulp willen, te maken krijgen met een crisis of op meerder terreinen vastlopen, zijn er speciale vormen van zorg. Daarbij werken we nauw samen met andere organisaties.

meer over crisisopvang en zorg op maat
triangle-lamp-icon.svg

wachttijden bij heldr

Als kinderen hulp nodig hebben, dan moeten ze daar niet lang op hoeven wachten. Daarom streven we bij HELDR naar zo kort mogelijke wachtlijsten.

Wachttijden
triangle-lamp-icon.svg

vergoeding van de zorg

Vergoeding van complexe psychische zorg voor kinderen en jeugd valt onder de gemeente. Ben je 18 jaar of ouder, dan valt specialistische ggz onder de zorgverzekeringswet. In beide gevallen heb je een verwijzing nodig.

Kosten en vergoeding
triangle-lamp-icon.svg

Aanmelden bij heldr?

Goed dat je voor HELDR kiest. Om met jou een traject te starten, is een verwijzing nodig. Vraag die aan je huisarts, jeugdarts, medisch specialist of consulent van de gemeente. Je kunt snel bij ons terecht.

Aanmelden